Mjesto gdje knjige postaju život...

O meni

O meni

Rođena sam jedne kišne, studene srijede osamdesetih godina, u Rijeci. Ne mogu s posvemašnjom sigurnošću tvrditi da je baš tog poslijepodneva kišilo, no jesenje su kiše poznate, a riječke još poznatije. Budući da su mi roditelji uporno odbijali čitati titlove različitih televizijskih serija, samostalno čitam od svoje treće godine. Na radost istih tih roditelja, od pete godine to činim „u sebi“.
Ljubav prema knjizi obilježila je cijeli moj život. završila sam studij kulturologije, muzeologije i knjižničarstva, radno sam vrijeme provodila među policama knjiga i neprestano čitala. Čitala i čitala. Nije stoga ni čudno što sam posegnula za vlastitim komadićem virtualnog svemira i pokrenula Pročitaj to.
Mnogo čitam, no rijetko se istoj priči vraćam dvaput. Bar ne dok postoje nove i neistražene knjige. Budimo iskreni, rijeko i putujemo na ista mjesta dvaput, zar ne? A kao što s putovanja nastojimo ponijeti samo lijepe uspomene, tako se i ja u pročitanim knjigama trudim sakupiti fragmente ljepote. S radošću mogu reći kako mi je to dosad najčešće i polazilo za rukom.
Nisam književna elitistica, nemam „omiljeni žanr“ ili literaturu od koje unaprijed odvraćam pogled. Smatram da gotovo svaka knjiga ima svog čitatelja. Ponekad je, ipak, potreban posrednik među tim dvjema srodnim dušama. Upravo to, pomoći čitateljima da pronađu put do knjige i knjigama da pronađu put do čitatelja, misija je što je preko Pročitaj to ostvarujem od studenog 2014. I činim to s najvećim veseljem jer, kako je netko jednom rekao „Radi ono što voliš i nećeš zapravo raditi ni dana“